Het onderzoek

(sport)podotherapeutisch onderzoek

Het onderzoek begint altijd met een uitgebreid intake gesprek, waarin alle klachten in beeld worden gebracht. Daarna volgt een biomechanisch onderzoek, hierin wordt de voetstand, de locatie van de klachten en de functionaliteit van de voeten onderzocht. Daarnaast wordt er een loopanalyse gedaan, hierbij wordt gebruik gemaakt van een drukmeetsysteem. Waardoor de drukverdeling en afwikkeling van de voet zeer nauwkeurig gemeten kan worden. Als laatst worden uw schoenen bekeken en beoordeeld.

Bij sport-specifieke klachten worden alle factoren rondom de sport, de belasting/belastbaarheid in het dagelijks leven en specifieke beweegketens volledig in beeld gebracht zodat de behandeling helemaal aansluit op de blessure.

Na het onderzoek wordt er een op maat gemaakt behandelvoorstel besproken. Waarin we samen doelgericht en klachtgericht de behandelopties bespreken. Pas na toestemming van u wordt de behandeling gestart.

Podotherapie is voor iedereen met voetklachten of klachten in knie, heup of rug die het gevolg zijn van een verkeerde voetstand of slechte voetfunctie. Voor behandeling van huid- en nagelaandoeningen, zoals steeds terugkerende likdoorns en ingegroeide nagels, kunt u ook bij de podotherapeut terecht.