Bedrijfspodotherapie

Op de werkvloer

Voet(gerelateerde) klachten komen veelvuldig voor in de bedrijfswereld. Met name bij beroepen waarbij medewerkers zwaar lichamelijk werk verrichten of veel moeten staan en lopen. De arbeidsproductiviteit neemt hierdoor af en leidt mogelijk zelfs tot (langdurig) verzuim.

Wist u dat:

  • Van alle gevallen, een verzuim van 8% gerelateerd is aan voetklachten?
  • Een zieke werknemer een kostenplaatje heeft van gemiddeld € 124,- per dag?
  • Veel arbeidskrachten hun fysieke ongemakken vaak voor zich houden, maar wel minder productief zijn door deze klachten?
  • Een foutieve stand van de voeten tot meerdere problemen kan zorgen, zoals peesontstekingen, knieklachten en heup- en rugpijn?
  • Het complete bewegingsapparaat (rug, heup, knie en voet) in de leeftijdscategorie van 55 tot 64 jaar tot wel 34% van het totale ziekteverzuim behoord?

Veiligheidsschoenen   

Draagt u gecertificeerde veiligheidsschoenen? Dan is het de vraag of u daarmee ook veilig werkt. Heeft u zelf inlegzolen in de schoen geplaatst? Dan is de kans zeer groot dat die de beschermende werking van de schoen tenietdoen. Hiermee vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier, met alle risico’s voor u en uw werkgever.

Veiligheidsschoenen hebben een streng eisenpakket volgens de EN en ISO normering. Deze normering is zelfs recent nog aangescherpt. Wanneer er steunzolen in veiligheidsschoenen gedragen worden, vervalt het veiligheidscertificaat wanneer de zolen niet volgens de wettelijke eisen gemaakt zijn. Podotherapie Schuurman is gecertificeerd om in diverse veiligheidsschoenen zolen te maken, met behoud van het veiligheidscertificaat. Er is een samenwerkingsverband met de hoogst gekwalificeerde leveranciers van werkschoenen. Hierdoor heeft de werknemer een ruime keuze uit een groot assortiment werkschoenen met verschillende pasvormen en maten.